Αμμόλοφοι

Οι αμμόλοφοι είναι η πιο δημοφιλής και ομορφότερη παραλία της βόρειας Ελλάδας.

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1χλμ. Από τον Ν. Περάμου, κοντά στην Καβάλα (δείτε χάρτες για λεπτομέρειες), θα βρείτε την αμμουδερή παραλία των Αμμολόφων, μήκους 3 χλμ. Στην αμμόλοφους υπάρχουν άμμος-αμμόλοφοι.

Η λεπτή άμμος σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά της θάλασσας δημιουργούν ένα μαγικό εξωτικό τοπίο. Αυτός είναι ο λόγος που χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την παραλία κάθε χρόνο, μια παραλία που έχει βραβευτεί με την Ευρωπαϊκή Γαλάζια Σημαία από το 2006 για τα καθαρά νερά της.

Paralia
Στην παραλία θα βρείτε πολλά beach bars που προσφέρουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και χώρο στάθμευσης δωρεάν. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, τον καφέ σας ή το σνακ σας βλέποντας το απέραντο γαλάζιο του αρχιπελάγους του Αιγαίου. Όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν να δείτε το νησί της Θάσου και το όρος Άθως στη Χαλκιδική.

Για όσους από εσάς αγαπάτε μια λιγότερο πολυσύχναστη παραλία και πιο ανοιχτό χώρο υπάρχουν πολλές ανέγγιχτες παραλίες, ειδικά στους πρώτους Αμμολόφους.

Η παραλία χωρίζεται άψογα από τα βράχια σε τρεις κύριες παραλίες που συνήθως αναφέρονται ως οι πρώτοι Αμμολόφοι, οι δεύτεροι Αμμολόφοι και οι τρίτοι Αμμολόφοι (από την Ανατολή προς τη Δύση). Μεταξύ Αμμολόφου και Ν. Περάμου Η χερσόνησος της Βράσιδας επεκτείνεται με πολλές μικρές παραλίες και κολπίσκους για κολύμπι και εξερεύνηση.